ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Τρεις συγγραφείς προτείνουν για το Δεκέμβριο τα βιβλία που ξεχωρίζουν.

Τρεις αγαπημένοι,βραβευμένοι συγγραφείς,οι Β.Ηλιόπουλος,Ρ.Ρώσση, Αρ.Δημοκίδης, 
προτείνουν βιβλία παιδικής και νεανικής Ελληνικής λογοτεχνίας.
Πηγαίνετε στη στήλη:
Συγγραφείς προτείνουν
Επίσης οι τρεις συγγραφείς μας αποκαλύπτουν την ιστορία ενός βιβλίου τους.
Πηγαίνετε στη στήλη:
Ένα βιβλίο μια ιστορία.

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία. Από το 1984 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Επί δύο χρόνια παρουσίαζε εκπομπή για το παιδικό βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση. Το 1995 εκδόθηκε το παραμύθι του "Η Περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας", το οποίο απέσπασε τον Έπαινο Αντιγόνης Μεταξά από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το 1997 από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα για νέους "Το ξύπνημα της φράουλας". Έχει γράψει πολλά βιβλία ένα από αυτά με ήρωα τον Τριγωνοψαρούλη τον έχει κάνει διάσημο και αγαπημένο συγγραφέα των παιδιών. Είναι μέλος της International Reading Association και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.


Η Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Lοndon Montessori Centre. Διετέλεσε νηπιαγωγός και υπεύθυνη παιδικών εκδόσεων σε διάφορους εκδοτικούς οίκους. Έχει γράψει εκατόν πενήντα οκτώ παιδικά βιβλία (δικά της και διασκευές), επτά μυθιστορήματα για ενηλίκους κι έχει μεταφράσει πολλά βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί με βραβεία για τα βιβλία της και τη μεταφραστική της δουλειά.


Ο Άρης Δημοκίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Τα αγαπημένα του παιδικά βιβλία ήταν ο "Μικρός Νικόλας", ο "Θησαυρός της Βαγίας" και "Ο Γλάρος Ιωνάθαν". Μικρός πήγαινε στο ωδείο, άκουγε ξένη μουσική, έβλεπε όλα τα παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, έγραφε παιδικά παραμύθια, έφτιαχνε αυτοσχέδιες εφημερίδες. Στην ερώτηση "τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις" απαντούσε δημοσιογράφος ή / και συγγραφέας. Σπούδασε ΜΜΕ και πολιτισμό στο Λονδίνο, αλλά υποστηρίζει ότι τα καλύτερα τα έμαθε πηγαίνοντας σε εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες, ταινίες, συναυλίες, μιλώντας με ανθρώπους και διαβάζοντας εφημερίδες. Δούλεψε ως δημοσιογράφος στο BBC και σε διάφορα αγγλικά έντυπα και πήρε μάστερ στην Πολιτιστική Διαχείριση. Η καλύτερη δουλειά του ήταν στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Λονδίνο - η καθημερινή επαφή με πίνακες ζωγραφισμένους από παιδιά τον οδήγησε πίσω στην παιδική του ηλικία, τότε που έγραφε παραμύθια και τα χάριζε σε φίλους. Στην Ελλάδα γράφει κυρίως γι' αυτά που του αρέσουν και τον ενθουσιάζουν, τα οποία για κάποιον περίεργο λόγο είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά που τον εκνευρίζουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου