ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο!

Ένας ξεχωριστός συλλογικός τόμος από τους συγγραφείς και εικονογράφους του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με τίτλο "Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο"!

Μια υπέροχη ιδέα του Αντώνη Παπαθεοδούλου, γεμάτη αγάπη και προσφορά, η οποία αμέσως υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της IBBY - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Μια κοινή δράση 88 συγγραφέων και 88 εικονογράφων, οι οποίοι δούλεψαν εθελοντικά για να προσφέρουν με τις ιστορίες και τις εικόνες τους γέλιο στα παιδιά.

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό συλλογικό τόμο, ο οποίος θα διατεθεί αποκλειστικά σε Συλλόγους Γονέων (ή όπου δεν υπάρχουν, σε Συλλόγους Διδασκόντων), οι οποίοι αφού φροντίσουν να μείνει οπωσδήποτε ένα αντίτυπο στη Βιβλιοθήκη αλλά και σε κάθε τμήμα του σχολείου για να το διαβάζουν οι μαθητές, μπορούν να διαθέσουν προς πώληση τα υπόλοιπα σε εκθέσεις βιβλίου, συνεργαζόμενα καταστήματα της περιοχής, παζάρι ή αλλού, στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ.
 

Τα έσοδα από την πώληση θα πάνε εξ ολοκλήρου, μέχρι το τελευταίο λεπτό, στο σχολείο, κι έτσι οι αστείες ιστορίες μας, εκτός από γέλια, μπορούν να μεταμορφωθούν σε…

πετρέλαιο για θέρμανση,
μπογιά για το βάψιμο μιας τάξης,
πρωινό για τη σίτιση μαθητών με οικονομικές δυσκολίες,
σχολικά υλικά για τους μαθητές που δεν μπορούν να τα αγοράσουν
βιβλία για τη δημιουργία ή τον εμπλουτισμό μιας σχολικής βιβλιοθήκης
ή οτιδήποτε άλλο κρίνουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του σχολείου!
 

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων ή Γονέων θα μπορούν επίσης να απευθυνθούν στον Δήμο ή να αναζητήσουν ακόμη και άλλους μικρούς τοπικούς χορηγούς οι οποίοι θα αγοράσουν τα βιβλία και θα τα χαρίσουν στα παιδιά. Οι ίδιοι οι μαθητές θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή. Φανταστείτε την ικανοποίηση τους όταν συγκεντρώσουν τα χρήματα για έναν σημαντικό σκοπό που μόνοι τους επέλεξαν. Έτσι, το βιβλίο θα γίνει το μέσο και ίσως και η αφορμή για να αναλάβουν δράση!

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο, τώρα του βιβλίου... Υπέροχες μικρές ιστορίες (της μιας σελίδας), οι οποίες συνοδεύονται από την "προσωπική τους εικόνα". Ποικίλα κείμενα και θέματα με το μοναδικό ύφος κάθε συγγραφέα και τη μοναδική πινελιά κάθε εικονογράφου. Ίσως το μοναδικό σύγχρονο βιβλίο, όπου συγκεντρώνεται το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων εικονογράφων και συγγραφέων.
 

Απλώς... απολαύστε το και μην ξεχάσετε να το διαδώσετε!
Δηλώσετε συμμετοχή εδώ.  

Για σχολεία προς το παρόν Α' Αθήνας μόνο

Υ.Γ Στον τόμο συμμετέχω με μια ιστορία μου μαζί με τον εικονογράφο Χρήστο Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου