ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ζητούνται βιβλιοφάγοι.

Καλή σχολική αρχή σε όλες/ους τους εκπαιδευτικούς,μαθητές,γονείς και μαζί με τη γνώση και πολλά καλά λογοτεχνικά βιβλία.

Καλές αναγνώσεις και βιβλιοπροτάσεις και με διατυπωμένη άποψη από την Έλενα Αρτζανίδου στη στήλη της εδώ στο thinkfree 

Άγης ο Μαθημάγος,
Έλενα Αρτζανίδου
εκδ.Ψυχογιός
«Λοιπόν, παιδιά. Έχετε πέντε καραμέλες και σας δίνω άλλες τρεις. Πόσο μας κάνουν;» 
Κοίταξα τριγύρω μου και ξαφνικά είδα ένα τεράστιο 5 να μας κοιτάει αγριεμένα, ενώ το 3, που είχε σκαρφαλώσει στην έδρα της κυρίας και έχει βάλει τα χέρια στη μέση, περιμένει ανυπόμονα την απάντησή μας. 
Χαμήλωσα τα μάτια μου και, όπως το συνηθίζω πάντα όταν κάνουμε μαθηματικά, έκρυψα τα χέρια μου κάτω από το θρανίο και... 
«Άγη, μήπως εσύ ξέρεις;» 
«Ξέρω, κυρία! Κάνουν…» 
«Κυρία, ο Άγης μετράει κρυφά με τα δάχτυλά του!» 
Τέτοια και άλλα πολλά συμβαίνουν στην τάξη του Μαθημάγου. 
Μια χιουμοριστική ιστορία για το «μυστήριο» των αριθμών και των μαθηματικών.

Χλόη Χ*
Αλεξάνδρα Κ*
Πατάκης
Η Χλόη Χ* μεγαλώνει τους γονείς της μόνη της, μένει μαζί τους για να μην τους δημιουργήσει ψυχικά τραύματα και γράφει τη βιογραφία της για να δώσει κουράγιο σε όποιον υπήρξε ποτέ Παιδί Λάθος Γονιών. Στο ημερολόγιό της καταγράφεται η αγωνιώδης αναζήτηση ενός ζευγαριού σοβαρών καθηγητών πανεπιστημίου για δημιουργία κανονικής οικογένειας, η πτώση του οίκου των Χ*, ο ξεριζωμός της Χλόης από το κέντρο της Αθήνας σ΄ ένα χωριό της Κέρκυρας και πώς ένας Μπακαλιάρος πάνω σ΄ ένα δέντρο σε βοηθάει να μη νιώθεις σαν ψάρι έξω απ΄ το νερό.


Όταν χάσαμε την Ντόλυ
Γιώτα Φώτου 
Ψυχογιός
Ενώ οι μεγάλοι έχουν χάσει τα μυαλά τους με την οικονομική κρίση της χώρας, η Ελίζα και ο Σπύρος αναλαμβάνουν τον ρόλο του ντετέκτιβ και προσπαθούν με τη βοήθεια του μυστηριώδους ΟΔΥΣΣΕΑ να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση της Ντόλυ. Ποια είναι η Ντόλυ; Μα… η μοτοσικλέτα του κυρίου Λευτέρη. 
Ένα ευωδιαστό τριαντάφυλλο, μια καραμελίτσα με μέλι, ένας καλοσυνάτος ψιλικατζής κι ένας γκρινιάρης έμπορος, μια οικογένεια βασιλιάδων που κατοικεί σε υπόγειο και ένα κορίτσι σε αναπηρικό καροτσάκι έρχονται να αποπροσανατολίσουν τις έρευνές τους και..

Θέλω πάντα να γελάς
Φραντζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη
Παπαδόπουλος
Υπάρχουν λυπημένα δέντρα; Υπάρχουν θλιμμένα παιδιά; Υπάρχει η Γιοσίμη, αλλά υπάρχει και η Χαρά που θα κάνει τα πάντα για να φέρει πίσω το χαμένο γέλιο της αγαπημένης της φίλης






Η ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΡΟΖ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ
Βασίλης Παπαθεοδώρου
Καστανιώτης
Τι συμβαίνει στην Καμάργκ;
Γιατί έχουν αναστατωθεί οι κάτοικοι αυτής της πανέμορφης περιοχής στο Δέλτα του Ροδανού;
Ποιο ρόλο παίζουν τα εντυπωσιακά φλαμίνγκο που ζουν σε αυτό τον υγροβιότοπο;
Η Λίντσεϋ και ο Πωλ, οι συνεργάτες-ερευνητές που γνωρίσαμε στο Μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας, αναλαμβάνουν μια νέα αποστολή: να διερευνήσουν μια σειρά από περίεργα περιβαλλοντικά φαινόμενα και να εξιχνιάσουν τα αίτια μιας ακραίας οικολογικής καταστροφής που έχει πλήξει την Καμάργκ, όπου ζουν σπάνια είδη ζώων και βρίσκεται η μεγαλύτερη ίσως αποικία αναπαραγωγής φλαμίνγκο στην Ευρώπη. Στον τόπο αυτό οι άνθρωποι συμβίωναν εδώ και αιώνες αρμονικά με τη φύση, μέχρι τη στιγμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου