ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάϊος 2014 μέχρι και σήμερα δημοσίευση βιβλιοάποψη νέων βιβλίων στο
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"από τη Δημιουργό-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Οκτώβριος 2013-Μάϊος 2014
filanagnosiaprogram.blogspot.gr "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"Δημιουργός-Υπεύθυνη ύλης Έλενα Αρτζανίδου,συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μάιος 2011-Σεπτέμβριος 2013
"Βιβλία και Βιβλιοφιλία" και μέσα από το site της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Μιχάλης Καλογραίας,Yπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών,"Αχιλλέας Καψάλης" -Υπεύθυνη σχεδιασμού και ύλης filanagnosiaprogram.blogspot.com:Έλενα Αρτζανίδου.
Eπικοινωνία:Εmail: filanagnosia@gmail.com

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Tα ξένα μέρη!

Το ποίημα της Πέμπτης.

                                    Τα ξένα μέρη
Τα ξένα μέρη τ’άγνωστα
θέλω να τα γυρίσω

στις βουερές τις πόλεις τους
θέλω να πάω να ζήσω

κι όταν πλουτίσω νου,καρδιά
από τη γνωριμία τους

στα μέρη τα δικά μου τα χιλιάκριβα
να νιώσω πιο πολύ κοντά τους…
Καλαμάτα 29/8/95

Παναγιώτης Φωτέας Ο δοκιμιογράφος και πεζογράφος Παναγιώτης Φωτέας γεννήθηκε στην Καρδαμύλη της μεσσηνιακής Μάνης (1939). Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα, πολιτικές επιστήμες και δίκαιο στο Παρίσι. Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου.
Το 1974 διορίστηκε, κατά προσωπική του επιλογή, νομάρχης Ροδόπης, θέση στην οποία παρέμεινε επί επτάμιση χρόνια. Διετέλεσε γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών και Μελετών (1984-1985), γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού (1989-1992), βουλευτής (1992). Το 1994 εξελέγη πρώτος αιρετός νομάρχης Μεσσηνίας ως επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Ένωση για τη Μεσσηνία». Πέθανε το 1998, σε ηλικία 59 χρόνων. Προς τιμήν του η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας θέσπισε το βραβείο δοκιμίου "Παναγιώτη Φωτέα".

Και ο Οδυσσέας Ελύτης, διαβάζει 'Άξιον Εστί"
http://www.youtube.com/watch?v=H66Rq4QWkVw

Αγαπητά μας παιδιά,αγαπητοί εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι, γονείς και φίλοι του βιβλίου,ο αγαπημένος και βραβευμένος συγγραφέας, Σάκης Σερέφας,με την ιστορία "Ένας ασήμαντος δρόμος" συνομιλεί με τα παιδιά στη στήλη:«Ο Συγγραφέας συνομιλεί με τα παιδιά".
Στόχος της στήλης είναι να διαβάζεται από τα παιδιά μέσα στην τάξη με το Δάσκαλο, στη Βιβλιοθήκη με το Βιβλιοθηκονόμο και στο σπίτι με τους γονείς.

Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη/το συγγραφέα, με μια ερώτηση που θα καταγράφουν στη θέση σχόλια, και να πάρουν μια απάντηση από την/τον ίδιο.
Η απάντηση σήμερα για:
Η λέξη της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου 2012
  • Τι σημαίνει η λέξη «πορτρέτα».
  • Δώστε μέχρι δυο ερμηνείες.
  • Σε ποια από τα δυο βιβλία μπορεί να υπάρχει; 
Πηγαίνετε στην στήλη "η Λέξη της Δευτέρας", για την απάντηση και τις σωστές συμμετοχές.

Οι φιλαναγνωστικές δράσεις όπως παρουσιάστηκαν, στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών «Αχ.Καψάλης»,7/11/2012 και 30/10 στη Στ΄τάξη, του 1ου Δ.Σ Πανοράματος,στα πλαίσια του προγράμματος: 
«Πάμε Τελλόγλειο με τη Δ/νση Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης να διαβάσουμε ιστορίες, να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από εικόνες του Λούβρου».Το πρόγραμμα των μαθητών υλοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ."Πηγαίνετε στη στήλη "Προτάσεις φιλαναναγνωσίας 2012-2013"

Οι μαθητές προτείνουν βιβλία που διάβασαν.
Οι εκδότες προτείνουν
Οι συγγραφείς προτείνουν.
Πηγαίνετε στις κατάλληλες στήλες να ενημερωθείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου